Brute Force Nedir?

Brute force, Türkçeye “kaba kuvvet” olarak çevrilir. Bilgisayar sistemlerindeki bir şifreyi, anahtarı ya da kimlik doğrulama mekanizmasını tüm…
algoritma
Devamını Oku

Algoritma Nedir?

Algoritma, bir problemi çözmek ya da belirli bir görevi yerine getirmek amacıyla adım adım izlenen işlemler dizisidir. Yani…
ftp
Devamını Oku

FTP Nedir?

FTP, İngilizce “File Transfer Protocol” kelimelerinin baş harflerinden oluşur ve Türkçesiyle Dosya Aktarım Protokolü anlamına gelir. İnternet üzerinden…
google gravity
Devamını Oku

Google Gravity Nedir?

Google Gravity, Google’ın ana sayfasını yer çekimine maruz kalmış gibi gösteren eğlenceli ve interaktif bir JavaScript uygulamasıdır. “Yer…
Devamını Oku

HEC (HEX) Kodu Nedir?

HEC kodu (Header Error Control), veri iletimi sırasında karşılaşılan hataların tespit edilmesi ve düzeltilmesine yardımcı olan bir hata…
ssl
Devamını Oku

SSL Nedir? SSL Sertifikası Neden Önemlidir?

SSL nedir, internet ortamında sıklıkla karşılaşılanlardan birisidir. Türkçe karşılığı “Güvenli Giriş Katmanı” olarak bilinmektedir. Güvenlik amacıyla oluşturulan popüler…
işletim sistemi
Devamını Oku

İşletim Sistemi Nedir?

İşletim sistemi, bilgisayarınızdaki işlemlerin sorunsuz, kesintisiz bir şekilde devam etmesini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Oldukça önemli bir araç olarak…
linux hosting
Devamını Oku

Linux Hosting Nedir?

Linux hosting, linus Torvalds tarafından hazırlanmış, 1991 yılında dünya genelinde en yaygın şekilde kullanılan işletim sisteminin adı Linux…